Unieke kans: wonen in de kerk aan de Burg. Baumannlaan in Rotterdam

Het is een karakteristiek gebouw op een karakteristieke plek: de Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstandkerk aan de Burgemeester Baumannlaan in Rotterdam - Overschie. Een plek die een nieuwe toekomst tegemoet gaat. Nog dit najaar gaat de verkoop van start van de 29 appartementen die in de Baumannkerk worden gerealiseerd. Wie ooit de kans wilde hebben om exclusief te wonen, hoeft niet lang meer te twijfelen.

De Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstandkerk staat er al sinds 1952. Het ontwerp van de Rotterdamse architect Hendriks heeft inmiddels de status van gemeentelijk monument. De terugloop in het aantal bezoekers maakte een verkoop van het gebouw noodzakelijk.

De Baumannkerk gezien vanaf de Baanweg te Rotterdam - Overschie

Originele details
Met de herontwikkeling naar appartementen blijft de kerk grotendeels intact en veel originele details blijven bij de renovatie behouden. En aan authentieke elementen geen gebrek, zoals glas-in-loodramen, erkers, togen, boogramen en statige kolommen die deels terugkeren in de appartementen. Op de top van de klokkentoren aan de Burgemeester Baumannlaan komt - voor één van de vier penthouses - een exclusief dakterras.

29 bijzondere appartementen
De appartementen worden verdeeld over vijf woonlagen. De woonoppervlaktes variëren van 72 tot 131 vierkante meter; goed voor twee, drie of vier slaapkamers. Ook een loft is mogelijk. De keuken wordt compleet opgeleverd, net als de badkamer en het toilet. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een loftindeling met ruimte voor uw eigen ideeën.

Tuin, terras of balkon
De bewoners op de begane grond krijgen een tuin of terras en wie hoger woont, heeft een dakterras of een balkon. Het merendeel van de buitenverblijven is op het zuiden georiënteerd. Op het binnenterrein wordt een gezamenlijke fietsenberging gerealiseerd. Daarnaast beschikt elk appartement over een privéberging in de kelder. Parkeren kan gratis in de directe omgeving.

Ideale ligging
De Baumannkerk ligt aan de rand van Rotterdam in het hart van Overschie. Wie even een boodschap wil doen, kan lopend naar een van de vele winkels in de buurt. De Baumannkerk ligt ook gunstig in de Randstad. Zowel de A20 als de A13 zijn binnen 5 autominuten te bereiken. Met de fiets of het openbaar vervoer is ook Rotterdam-centrum snel bereikbaar.

Start verkoop
De verkoop van de appartementen start eind 2019. Om op de hoogte te blijven kunt zich nu inschrijven op www.wonenindebaumannkerk.nl. U ontvangt dan bericht zodra de verkoop van start gaat.