Over het project

Om het monumentale gebouw voor Overschie te behouden, krijgt de kerk een nieuwe toekomst. Daarom wordt de herontwikkeling met zorg opgepakt. Interieur en exterieur blijven grotendeels intact. De ingrepen beperken zich tot het transformeren van de kerk tot woongebouw. Zo blijft de kolomstructuur geheel behouden, net als de prachtige entree aan het kerkplein. Comfortabel wonen staat voorop. Met een warmtepomp wordt duurzaam voorzien in de energiebehoefte van de 29 appartementen.

29 unieke appartementen

Verdeeld over vijf woonlagen komen er 29 appartementen in de kerk. De bovenste laag is gereserveerd voor vier exclusieve penthouses, waarvan er één zelfs een dakterras bovenop de klokkentoren heeft. Oppervlaktes lopen uiteen van 72 tot 131 vierkante meter, goed voor een appartement met twee, drie of vier slaapkamers. Geen twee appartementen zijn identiek, elke plattegrond is anders. Authentieke details als glas in lood, boogramen, togen en erkers geven uw eigen woning allure. Een complete keuken en sanitair voor badkamer en toilet zijn inclusief, maar de woningen zijn natuurlijk ook als zelf in te delen loft te verkrijgen.

Uw eigen buiten
Rondom de kerk wordt het terrein aangelegd als collectieve kijktuin. Maar natuurlijk krijgen bewoners ook de beschikking over privébuitenruimte. De appartementen beneden hebben de luxe van een eigen tuin of terras, op de andere verdiepingen is een dakterras of balkon uw buitenverblijf. Het merendeel is georiënteerd op het zonnige zuiden. Naast de gemeenschappelijke berging voor (elektrische) fietsen kunt u straks gebruikmaken van een privéberging in de kelder van het gebouw. Rondom de kerk is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Alles in de buurt

Middenin Overschie woont u met alle faciliteiten bij de hand. Uw boodschappen kunt u lopend doen, bij de supermarkten en andere winkels in de buurt. Jongere kinderen kunnen in de buurt naar school. Het groen van het Sidelingepark is ook op wandelafstand. Het centrum van Rotterdam is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer.
De Noordrand van Rotterdam ligt gunstig ten opzichte van de rest van de randstad. Via de Burgemeester Baumannlaan heeft u een snelle ontsluiting naar de A13 en de A20.
Iets voorbij Overschie begint al het groene, rustige Midden-Delfland met Randstedelijke natuur en recreatiegebieden op fietsafstand.